2011-09-22

Cross i Vinterviken


Körde ner till Vinterviken ikväll och skulle se hur det gick att köra cross i området. Det finns en hel del trappor, stigar, gräsfält, grusfält, grusvägar, sump och diverse hinder att runda eller hoppa över så det var inga problem att få ihop en kul bana.

Den kritiska frågan var hur mycket folk det skulle vara som man skulle kunna röra upp känslorna för eller skrämma när man cyklade förbi.
Glädjande var det inte så farligt. Totalt ca 5 hundägare och kanske lika många joggar ute så det funkade utmärkt. De upptäckte att man var på väg tack vare pannlampan så man skrämde ingen heller.

Tyckte jag fick till en fin bana som är lagom variernade med grus, blött gräs, en lång trappa, lite tyngre uppförbacke, några nedför och flera stopp-accelerara-svängar. Här kommer jag köra höstträningen nån gång i veckan. Häng med den som vill. Samling under Essingebron vid Blommenbergskolan.

Är man inte mer än fyra-fem personer som kör ärdet inga problem. Det går däremot inte att köra nåt race i området tyvärr.

Cyklinbgen kändes okej. Första turen på crossen eller till och med cykel på några veckor. Har fokuserat på löpning och dagisinskolning med tillhörande snuva ett tag.

Ska bli superkul att köra Gubbcrossen på söndag. Kom tillGubbängsfältet och kör eller heja på. Kolla på http://www.kompiscross.se/ för att se var det är.
Fram med trikåerna och koskällan!

Inga kommentarer: